27.6.12

Koninginnedag 2012



Juni, Spanje, Zaragoza, La Junquera, Oranje,; de perfecte ingredienten voor een hele mooie dag afgelopen Zaterdag, 16 juni.

Het was weer eens Koninginnedag en, trouw aan de traditie, vieren wij dat waneer wij willen, als de zon schijnt en in goed gezelschap onder genot van het alom bekende goudgele vocht en een lekker stukje vlees en de overheerlijke sauzen van sponsor heinz (vooral de nieuwe Andalous saus was erg in trek).

Ruim 60 man aanwezig op deze mooie zaterdag waar de BBQ Boys, Carlos en Juan, met hulp van Mark, Nico & John  het vlees gaar kregen en de thuis gemaakte / gekochte levenmiddelen werden verdeeld onder de gemiddelde medemens.  De kinders hebben aan weinig genoeg om zich te vermaken en de speeltuin, de sjoelbak en de futbolin waren een gepast “pasatiempo" voor het grut.

Onze lieve schat bewaarster Sandra verdedigde met hart en ziel de kluis waardoor de eind telling dit jaar eens klopte op de pennie af.

De regionale pers aanwezig, dit keer de HERALDO de ARAGON die de nodige korte doch krachtige interviews deed  met Paul Knaap. John Pels en rechtstreeks uit San Sebastian, Silvia. Het artikel verscheen een dag later in de Domingo Heraldo met ruim een miljoen lezers (mag ok iets minder zijn   ,-)  )

Inmiddels “retired” naar de chill-out zone waar de koperen ploert vol op het hoofd scheen en waar de sproeiers enige verfrissing brachten terwijl menig klein kind de kop in de vijver stak of op een gloeiend heet hinchable Castillo jumpte.

De nederlandse kwis was dit keer opgesteld door Marco Coelman, de winner van vorig jaar. Moeilijke vragen en foute antwoorden maar uiteindelijk één winnaar: Nico Groeneveld die de eerste keus had uit de vele premios die Jean Paul Bastiaans (die altijd schitterd door zijn eeuwige afwezig) had georganizeerd. Volgend jaar organizeerd Nico de kwis!

In de pause werd nog een poging gewaagd het Wilhelumus in te zetten maar de slechte resultaten van ons nederlands elftal hadden duidelijk hun effect en het “van duitschen bloed” bleef bij een slecht gemonteerd spatadertje.

Inmiddels onze oranje boys terug uit Polen en Ucrainië met de start tussen de benen en wacht ons de kwalificatie wedstrijden voor het volgende WK, alwaar landen als België, Andorra, Luxemburg, Liechtenstein, Wit-Rusland, Vaticaanstad, Catalunya  of Friesland een kansje hebben om Holland te verslaan.

Gelukkig hebben we dan Spanje nog op dit EK,  dat als een werkeloze stier door een porcelain winkel jaagd (…of hoe was dat ook weer…?). We zetten alles op Spanje want we missen een feestje deze zomer…

Het volgende Meetingpunt NLFamilie feest (Sinterklaas) zal plaatsvinden in Hotel Goya in December maar daarvoor toch nog zeker één of twee borrel.nl avonden in The Bull bar waar we de zomer vakantie verhalen kunnen delen en de hedendaagse economische situatue eens goed bij de oren te nemen.  Prettige zomer allen en tot September. Viva España!

Geen opmerkingen: