28.6.08

Meetingpunt Meet Máxima.nl


Precies 20 jaar geleden, op 25 juni 1988 won Nederland met 2-0 van Rusland en zo wonnen wij de EK van 88, een dag die bij velen mooie herinneringen oproepen.

Nu, in 2008 was het weer zo´n mooie dag: een top dag voor de Nederlandse Kolonie in Aragon.
Het bezoek van Prins Willem Alexander en Prinses Máxima aan de EXPO Zaragoza was een evenement waar de Meetingpunt nl´ers dicht bij betrokken waren.

Vanaf 8.00 h waren we present in het nieuwe (bijna klaar!) Hotel Hiberus om de acreditatie af te halen en een bakkie te doen. Enkelen van ons hadden de eer bij de aankomst van het koningklijk paar aanwezig te zijn.

De officiële acto in het Palacio de Congresos werd bijgestaan door 250 man, enkelen mochten niet eens de trap op omdat de zaal volledig vol zat, maar daar stond tegenover dat zij wél de binnenkomst van het paar van dichtbij meemaakten.

De speech van Frank Heemskerk, doorboord met humor en voetbal... deed ons weer trots want tijdens dit soort gelegenheden zie je toch het verschil tussen nederlansde conferencies en Spaanse..

De lange weg van het Palacio naar het Nederlandse Paviljoen was een triomf tocht, zeer veel enthousiaste mensen en el camino en het Koninklijk stel gaf zich volledig over aan de mensen.
Het Nederlands paviljoen was vanaf dat moment alleen toegangkelijk voor mensen met een pas voor "Access All Areas" want binnen was er maar plaats voor 80 man en onder het genot van een bitterballetje, paling en haring, stukje kaas en een Bavariaatje werd er getoast, gesproken, gelachen en een beetje ge-netwerkt met de top van het Nederlandse bedrijfsleven dat speciaal voor deze dag was overgekomen vanuit Nederland.


Terwijl Zijne Hoffelijkheden zich storten op een middagmaal in het Spaanse Paviljoen verspreiden de Nederlanders zich over de EXPO onder een lekker zonnetje van 37 ºC.

Om 18.00 h was het tijd voor het serieuzere deel van de dag: Water Conferencies in het Tribunaal Del Agua alwaar de butacas zo confortabel waren dat menigeen een oogje dicht kneep. De prins sprak niet maar de Heer Waterman (it´s all in a name...) gaf zich ten volle, en de vraag " Hoe romantisch dansen 2 spuitwagens van de Mobiele Eenheid van Rotterdam op mooie klasieke muziek" werd beanwoord door een mooie film te vertonen alwaar deze twee wagens elkaar vonden en zij leefden nog lang en gelukkig (het was een romance...met heel veel water.... zo denk je wel 2 keer na om het water te laten lopen tijdens het tandenpoetsen...).

Het konkinklijke programa ging verder met een bezoek aan het Paviljoen van Argentina (géén idee
waar die interese vandaan komt..) en het bruggetje van Zaha.


Om 20.00 h begon de cocktail in het Hotel en werd voor het eerst de "Plaza de las Palmeras" gebruikt (het hotel opende op 13 juni...) een prachtige gelegenheid in een mooie omgeving met speeches van de Ambassadeur, een geweldige vent, die we al leerden kennen tijdens een vorig bezoek aan Zaragoza in de Ciclo "Club de la Naciones" op 21 january, JJ van der Velde onze eigen Consul te BCN.

Máxima en haar man Willem mengden zich gezellige onder de mede mens en gingen diep in gesprek met menigeen en gingen geen zee te ver, haar papa werd genoemt zonder problemen...

Volgens het officiële programa stond er 20 minuten uitgerekend om de Nederlanders te begroeten maar ze hadden zo´n fun dat ze 1 uur en 45 minuten bleven (het vliegtuig voor de weg terug wachte wel...).

Al met al een mooie dag, mooie persberichten en zelfs nog 2 echtparen van onze club met foto en naam in de krant, toch leuk voor het nageslacht als Willem en Maxi weldegelijk koning en koningin zijn van onze Nederige Landen.

Het verlies op het EK tegen de Russen was snel vergeten en deze koninklijke gebeurtenis zullen we blijven herinneren als het hoogtepunt van 2008 (in plaats van het EK).
De vergunning die ik had aangevraagd om te mogen zwemmen op Plaza de España op Zondag, 29 juni om 22.30 heb ik inmiddels ingetrokken om plaats te maken voor een rode gloed van zeer blijde spanjaarden die de overwinning op Deutschland vieren.



Bijgesloten enkele van de vele fotos die gemaakt zijn van het bezoek, binnekort veel meer op onze eigen web.
Stuur je fotos door naar mij en we zetten ze op de web.

Bedank aan alle aanwezigen tijdens de voetbal wedstrijden en op de 25e juni. De zomer is nog niet afgelopen want de Olympische Spelen komen er aan en zoals gewoonlijk presteerd Nederland daar altijd goed.

Een fijne zomer toegewenst en we zien elkaar vast nog voor het eind van de zomer.

Leve Máxima,


Menno


1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldige fotos hoor, wat hebben jullie een mazzel gehad die dag...