21.12.08

SintteZAZ.nl - Naverslag


Nou, nou, nou dat was weer gezellig sms´de de oude heiligman me op zondagavond na neer te zijn getreken in zijn winteroord op Ibiza met zijn 2 pietjes.

Het was dan ook weer een mooie dag dat al vroeg begon (voor enkelen heeeel erg vroeg) afgelopen zaterdag de 13e.
Rond 11.10 h hoorden wij de stoomboot aankomen in Club Nautico en na een galopje kwam de Sint, vergezeld door zijn 2 assistenten, de pieten, uiteindelijk aan in het Hotel Goya waar even opgefrist moest worden alvorens de tocht voort te zetten via de Pº de Independencia naar ons Thuishonk, the Bull´s. Het spaanse publiek wist niet wat ze zagen en menigeen stond versteld van deze iewat vergrijsde verschijning, maar het gezelschap van MeetingpuntNL´ers dat de Sint stond op te wachten bracht een ware grimlach op het gezicht van de bejaarde ster die er een beetje als een levend lijk uitzag (zal wel aan de tocht hebben gelegen...).

Na zich goed neergezeteld te hebben en omringd door de Kerstboom en menig klein, half hollands, half spaans, kroost begon het jaarlijkse Sint Festijn. Kind voor kind werd eens goed onder handen genomen door de Sint aan de hand van mooie gedichten en grote kados. Pepernoten ter overvloed net als het heerlijk heldere biertje (deze laatste natuurlijk voor de 18+´ers). Het gebeuren duurde al met al ruim een uurtje waarna er tijd was voor waar we goed in zijn: gezellig met mekaar een biertje drinken en lachen...
De kinderen vermaakten zich prima met hun kado´s en de pappas al lang blij weer even onder ons te zijn.

Veel later op de dag, zeg maar vroeg in de morgen, is de Sint enkele malen gesignaleerd in de lokale barren en disco´s alwaar zijn kleding, naarmate de uren verstreken, minder werd en uiteindelijk blij mocht zijn met zo´n enorme baard (?).
De lokale pers was ook weer (eventjes) van de partij en het resultaat was een artikel in El Periodico enkele dagen later, in het geval dat je het niet gezien hebt is het artikel bijgesloten. de aanwezige TV betrof General TV (ooit van gehoord?) en ik probeer de DVD in handen te krijgen.

Dank aan alle aanwezigen voor deze mooie dag en vooral zeer veel dank aan: Nico(laas), Sandra en Line, Celine en de Bar.

Prettige weken toegewenst en we zien elkaar volgend jaar weer voor het 3ª aniversario van MeetingpuntNL.

Menno

Geen opmerkingen: