9.12.07

SINTERKLAAS 2007 -II





Het is al bijna zover, nog enkele nachtjes slapen en de stoomboot komt er aan.
Het is een lange vaart geweest voor de arme sint en na de ervaring van vorig jaar (kostmisselijk op de noordzee) heeft de ouwe het wat kalmer aan gedaan en zijn komst bevestigd.
Hij heeft 2 knechten (ook met mooie pakken) tot zijn beschikking. Eén persoon heeft zich al aangemeld als zwarte Piet maar we hebben nog een vrijwillig(st)er nodig (neem zsm contact met me op). Verder staat het programa al helemaal klaar, er zijn enige modificaciones navolgens mijn vorige mail :

Zaterdag, 15 december 2007:
Bar Bull MacCabes gaat open speciaal voor ons, om 12 uur (en niet eerder zoals voorheen werd vermeld). De speciaal voor ons geresereerde zone is op de beneden verdieping alwaar wij ons, zonder interrupties van andere bargasten, kunnen vermaken, exclusief, tot 18 uur. Bij binnenkomst dient betaald te worden (9,50 euros per volwassene en kind vanaf 12 jaar en 3 euro voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar, de hele kleintes genieten gratis). Ivm de montaje van de stoelen etc. kan de betaling worden verzet naar een ander tijdstip. Wij vragen vriendelijk, doch dringend, op tijd te zijn om het maximale profijt van de aankomst van de Sint te halen. Enkele stevige jongens dienen te helpen bij de montage (Sintzetel van bovenverdieping naar beneden, kerstboom verplaatsen, krukjes neer zetten voor de kinderen, tafels opzij zetten etc.

Op het moment van binnenkomst dienen ook de teksten over de Kinderen te worden ingeleverd om deze zodoende deel te laten uitmaken van het Grote Sinterklaas Boek (dit in het geval dat de teksten niet al zijn opgestuurd) tevens zullen de kado´s in de jute zakken worden gestopt (denk eraan dat de naam van het kind duidelijk te lezen moet zijn).

Om 12.30 uur begeven wij ons richtng PºIndependencia alwaar de Sint aan zal komen strompelen vanuit de C/Cadiz (De sint word goed verborgen gehouden in een piso franco om zijn identiteid te beschermen...). Wij wachten hem op op de hoek C/Cadiz y PºIndependencia vanaf waar wij hem zullen vergezellen naar de Bar.

Onder het genot van een hoop gezang zal hij plaats nemen op zijn zetel en zal hij de kinderen één voor één bij zich roepen.

Gedurende het programma zal er een lunch (picoteo) worden geserveerd.

Een tijdstip om het programa te sluiten is er eigenlijk niet, maar er dient wel rekening mee te worden gehouden dat nadat de kinderen hun kado´s hebben gehad, de Sint en de Pieten zich zullen willen moeten omkleden zodat zij zich in de vorm van "M.NL Leden" bij de groep kunnen voegen.

Mocht je Sinterklaas muziek hebben, neem die dan gerust mee, we hebben de beschikking over de geluidsinstallatie en een DVD dus neem wat sinterklaas programmas of wat dan ook mee. (De "Kindehoek" bavat una pantalla plana dus de kinderen kunnen blijven zitten en TV kijken nadat het officiële programma is afgelopen).

Ok, mensen ik geloof dat dat het wel zo´n beetje is... Ik wacht vol goede smart (wie de koek krijgt...) op een vrijwilige piet zodat de Sint kan steunen op 2 Pieten. (ps de schimmel komt dit jaar niet mee....).

Ik wacht nog op de laatste bevestigingen want op woensdag geef ik het definitieve aantal deelnemers door aan de Bar. Momenteel zitten we op zo´n 50 man/vrouw/kind.

Tot Zaterdag, 12 uur (stipt!!)

Menno

Geen opmerkingen: