17.6.09

Het was weer gezellig..


Allerbeste Nederlanders in den vreemde,

Inmiddels allen weer bijgekomen van de Zaterdag?

Het was weer alouds gezellig zoals alleen wij dat kennen, onder het genot van enkele liquide middelen genoten wij van het vlees feest in La Fuente de la Junguera waar het lekker druk was en bloedje heet.
De kinderen genoten van de spelletjes; het "snoepje pàkken met je mond van onder in een teil" was koel verfrissend en het ouderwetsche Koekhappen was maagverslindend, zelfs enkele pappa´s konden het niet laten hun tanden in het deeg te zetten.

De meegenomen picoteo´s werden verslonden door de hongerige hollanders, hun partners en kroost.

Na de BBQ werd het festijn verplaatst naar de Chill-out zone alwaar Mark een geweldige kwis in mekaar had gestoken, hij heeft daar dan ook 1 jaar op gezeten daar hij vorig jaar winaar was..., van muziek tot politiek en van aardrijkskunde naar wetenschappelijke vragen werden we onderdolven en ieder deed zijn best.
Het Wilhelmus ontbrak wederom niet want we moesten toch even herinnerd worden waarvoor we daar waren.

Jean Paul had voor maar liefst 16 prijzen geregeld dus de nummers 1 tot en met 16 waren al lang blij.
Winnaares werd uiteindelijk María (van Marcel) die als spaanse toch meer wist dan de gemiddelde hollander (was het de drank of gewoon gebrek aan kennis, of zonnesteek...).

Rond 18h begon het langzaam leeg te lopen want om 18.30 h begon er een voetbalwedstrijdje van de lokale club....

Veel dank gaat uit naar onze Nederlansde Staat die dit evenement deels heeft ge-subsidieerd (Dank aan de Consul Generaal, Jan Jaap Van Der Velde).

Ook bedankt aan Celine voor de mede organizatie en de coordinatie van de dag zelf, en aan Sandra die als Tesora de bron van inkomsten onder controle hield. Aan Paul Knaap voor het verzorgen van het vlees en voor het braden daarvan met hulp van Jesus. aan Mark die een fantastiche kwis in mekaar had gedraaid en aan Jean paul die mooie grote prijzen had geregeld voor de evenement.

Natuurlijk dank aan alle aanwezigen, het blijft uiteindelijk de onderlinge band tussen de Nederlanders en hun families die dit soort evenement tot een succes brengen.

Bijgesloten een artikel dat vandaag, martes, in de El Periodico de Aragon is gepubliceerd.

Hou binnenkort de Heraldo in de gaten en la revista AKI Zaragoza - Gente.

Groet en een prettige zomer allemaal,

Menno

Geen opmerkingen: