17.4.12

Consulaat in Barcelona

Nieuwe locatie.
Het Consulaat-generaal sluit op 1 maart de deuren. Later die maand zal een officiële receptie worden gehouden waarbij de Ambassadeur de Honorair Consul en de Directeur van het NBSO kantoor zal introduceren.
Vanaf 20 februari zal er echter al gewerkt gaan worden vanuit de nieuwe kantoren. Er is een flyer gemaakt die in dit gebouw bij de conciërge zal liggen voor personen die zich melden na de sluiting. Ik zend u die toe zodat u daarmee ook meteen bent geïnformeerd over de nieuwe locatie en de contact gegevens. Openingstijden van het Honorair Consulaat zijn gelijk die van het huidige Consulaat-generaal. De telefoon op de nieuw locatie zal uiteraard pas vanaf 20.02.2012 worden opgenomen. Zoals al eerder gemeld werken er in het Honorair Consulaat minder mensen en is er dus ook minder tijd om de telefoon te beantwoorden. Ik verzoek u dan ook om uw vragen bij voorkeur per e-mail in te dienen of om een boodschap op het antwoord apparaat met vermelding van uw telefoonnummer in te spreken.
Paspoort en identiteitskaart aanvragen.
Vanwege de overgang van Consulaat-generaal naar Honorair Consulaat verzoek ik u om indien mogelijk uw aanvragen niet in de periode tussen 18 en 29 februari in te dienen.
In die periode moet namelijk apparatuur worden overgeplaatst, aangesloten en getest worden. We zitten nu nog op schema om dit te realiseren.
Maar het zou spijtig zijn als u van ver bent gekomen maar vanwege een onverwacht probleem uw aanvraag niet kunt indienen. Vandaar dit dringende verzoek aan u allen.
Paspoortaanvragen.
Op de website van de Ambassade is bij het onderwerp: Producten en Diensten/Burgerzaken/ Paspoorten en ID bewijzen, de volgorde gewijzigd. Eerst wordt nu vermeld wat nodig is bij een eerste paspoort aanvraag (voor kinderen). Later wordt vermeld wat nodig is bij de aanvraag voor een paspoort nadat het eerste verlopen is. Graag uw aandacht hiervoor zodat u niet met te veel of te weinig documenten verschijnt.

Geen opmerkingen: