11.12.11

SINT 2011

Dag sinterklaasje, daaag, daaag.... zongen wij allen bij het afscheid van de Sint.....

Tot volgend jaar maar weer.

Dit was het inmiddels zesde Sinterklaas Familie Feest van Meetingpunt.NL met een record aantal deelnemers; 120 man/vrouw/kind/baby/vruchtje en we pasten allemaal in dezelfde bar.

Welkom aan vele nieuwe families die ook wel van ver kwamen; desde Pamplona en Alcañiz en natuurljk ons eigen Zaragoza.

Bij aankomst werd iedereen van een naam bordje voorzien wat de intergratie verspoedigde want er waren velen nieuwe gezichten die voor de eerste keer Sinterklaas in Spanje vierden. Het moment was daar dat we de koude, herfst (lees winter) middag trotseerden om de Sint te begroeten op Zaragoza´s drukste winkelstraat, de Pª de la Independencia. Ruim 120 blijde Hollanders/Spanjaarden, omhelsden de oude baardmans met belgisch accent en zijn meer dan charmante Zwarte Piet, beide de "estreno" voor deze ocasion, de regionale pers druk bezig zijnde deze momenten op de gevoelige plaat vast te leggen.

(Zie Heraldo de Aragon van Zondag, 11 december 2011, página 58).

Terug binnen in de bar van Hotel Goya keerde de warmte terug en gaf de Sint kadootjes aan ieder kind na een mooi gedichtje te hebben voorgelezen. De pappas hebben erg hun best gedaan dit jaar de afgelopen 11 maanden in 10 regels op papier te zetten...én op rijm. Een enkel rijm asusta hasta los pappas... mucha caña.

Gedurende het event, een interview op de Cadena SER (Radio Zaragoza) met een keihard gezongen "Sinterklaas Kapoentje" uit 120 kelen,ter alsluiting (wat overigens goed werd gewaardeerd door de 1.2 miljoen luisteraars (geschatte audencia, ... of waren het er 1.200?).

Terwijl de kinderen hun kado´s ter test brachten; durabildad etc. Begaven de ouders zich (weer) richting bar en werd er verder kennis gemaakt met de gemiddelde medemens en oplossingen gezocht om Spanje op het niveau van Nederland te brengen onder het genot van goede, oude nederlandese rock muziek, terwijl op het grote scherm 800 fotos, één voor één werden ge-exponeerd over de geschiedenis van MeetingpuntNL, met andere woorden: 800 fotos van verschillende activiteiten georganizeerd sinds 2006 (toch ook weer niet zo lang geleden) met o.a.: De officiële inauguratie door de Consul Generaal, een encuentro met de Ambassadeur der Nederlanden, de Nederlanse Nationale Dag op de EXPO 2008 met onze ontmoeting in de vroege morgen met Prins Willem Alexander en Maxima en het feestje s ávonds in de "Plaza de las Palmeras" van het Hotel Hiberus., de Borrels.nl waar het goud gele liquido centraal staat, de Koninginnedag BBQ´s in La Junguera en natuurlijk de onvergetelijke voetbal avonden waar onze oranje leeuwen vochten voor weer een overwinning tijdens EK´s en WK´s.

Tevens werd aangekondigd dat het KoninginneDag feest word gehouden op 8 juni, dezelfde dag dat Holland tegen Denemarken speelt in de groeps fase van het EK, dus houd die dag vooral vrij want dan verven we de Fuente De La Junquera (weer) mooi oranje.

Het eten was "conforme" met de prijs, dat wil zeggen; er is goed rekening gehouden met de actuele financiële situatie en voor een familie met 2 kinderen mag het ook weer niet te hard inhakken op het maandelijkse budget, maar het ging erom dat de kinderen gelukkig waren en zich goed vermaakten en dat het bezoek van sinterklaas voor hen onvergetelijk was en zeker voor herhaling vatbaar. Sterker nog, men sprak vooral over het feit dat het hier (als in Zaragoza) beter word gevierd als in Holland dus...

De kinderen "veroverden" de Fuente (zonder water) in het centrum van de Lobby en de design banken in dezelfde lobby werden een dankbare trampoline en langzaam maar zeker werd het interior design getransformeerd in een speelplaats met een gebroken lampekap als resultaat. Dat is zeker iets waar de ouders op moeten letten volgend jaar om problem te voorkomen.

De sobremesa duurde tot zeer lang en de Zaterdagmiddag raakte aan zijn eind en er moest wel degelijk afscheid worden genomen van weer een fantastich M-NL event waar de Nederlandse traditie, onze kroost, de kinderen en de lach centraal stonden.

Bij de grote opruiming werden de volgende artikelen gevonden die gedurende 2 weken in het hotel worden bewaard:

Plastic tasje met kleding en una caja plastico (waar voorheen waarschijnlijk kado´s in zaten). Laat mij even weten van wie deze artikelen zijn.

Veel dank aan Nico (de Kas-man), Line, die tevens afscheid nam van de Club en Zaragoza alvorens terug te keren naar Zweden, Manuel, de Sint himself, die het voor zijn eerste keer niet slecht deed, hoewel hij het er wel warm van kreeg... en natuurlijk Carolien die er veel beter uitziet zonder zwarte make-up, en zeker een vast plaats heeft gevonden in het Pieten bestand. En dank aan Paul Knaap voor de Sklaas CD´s en aan Rick die zijn nederlandse produkten aan de man bracht.

Bijgesloten een foto van de groep op PºIndependencia. Ik zou het zeer op prijs stellen als jullie mij de leukste fotos kunnen doorsturen.

Dank aan allen, een hele fijne maand december met kerst, our en nieuw & reyes begin january. We zien elkaar weer voor een Borrel.NL, waarschijnlijk in Maart.

Groet / Salu2

Menno Overvelde

Geen opmerkingen: